Už při prvním sledování filmu na blu-ray mi zvuk připadal nějaký divný. Zejména, když hraje hudba. Zvuk je neklidný, jakoby trhaný, občas podivně skáče v levém a pravém kanálu. Chtěl bych zjistit, zda mám vadný kus, nebo zda se zvukový mix u blu-ray edice nepovedl.
Kdo máte tento film, zkuste si ho pustit (na sluchátkách ty věci vyniknou ještě výrazněji) např. od času 1 h 10 min 39 s – sekvence, ve které kluci jedou vlakem na vagónu a k tomu hraje symfonie od A. Dvořáka. Zkuste si ji celou pozorně poslechnout. Podle mě je to dost hrozný. Na konci (asi 1 h 11 min 50 s) je to úplně nejhorší – hudební nástroje nevydávají plynulý zvuk.
Také na začátku kapitoly 10 (příchod dvojčat doprovázený houslemi) je zvuk divný – nevím, jak to vyjádřit, ale tak se to nějak divně kroutí a místo houslí to spíš připomíná syntezátor.
Na DVD verzi zvuk takové vylomeniny nedělá, i když tam je to jen zašuměné mono. Buďto mám tedy vadný blu-ray disk (obraz ale netrhá a disk šel do PC stáhnout normálně), nebo se nepovedl zvukový mix do 5.1.
Protože jsem byl týden na lyžích, reaguju až teď: díky Ferencovi za potvrzení. Počkejme tedy ještě na postřehy Štěpána nebo jiných. Pokud se opravdu jedná o zpackaný mix zvuku a tím tedy o vadný výrobek, navrhuji požádat MagicBox, aby konal. Tím myslím:
Co nejrychlejší stažení současné vadné verze z trhu - umožnit prodejcům, aby mohli MB vrátit kusy, co mají na skladě a tam, kde to nejde, jasné uvedení této vady u parametrů disku.
Nechat předělat zvukový mix (vlastně reklamovat zvukovou stopu firmě, která dělala zvukový mix) pro případný příští "dotisk".
Nějakou formu slevy nebo lépe možnost vrácení vadné verze pro ty zákazníky, kteří si už zakoupili vadný výrobek (čili aby prodejci mohli MB vrátit také ty kusy, které by jim vrátili zákazníci).
Nenechme ze sebe dělat blbce a ozvěme se. Ať si distributoři laskavě kontrolují to, co pak nabízejí prodejcům a ti pak koncovým zákazníkům.