Cena: 400,- plus případně 50,- poštovné.
Prodám americkou dvoudiskovou edici Marťana v prodloužené verzi.
Placky jsou zcela bez české podpory, samozřejmě bez regionálního kódování.
Rozbaleno, hráno dvakrát, samozřejmě nepoškrábáno, rukávek už přišel s vystřiženým štítkem. UV kopie už použitá, ale nebude problém dodat novou.
Důvod prodeje - nákup UHD BD verze. Tím pádem jakmile přijde, budu moci zaslat i kódy na digitální kopie.
Platba na účet, poté odeslání, případně osobní dodání, pokud se někdo pohybuje na východní Moravě.
O filmu si přečtěte tady, o edici jako takové zde. Moje "cancy" pak dále:
Obrazově i zvukově se jedná o stejný master jako u původní edice. Subjektivně (by vočko ;) stejná kvalita, jen nový materiál se mi zdál o něco hrubší a s trošku silnějším kontrastem, je možné, že se nad ním u colorgradingu nesedělo tak dlouho, jako u původního materiálu. Tak jako tak, na disku je přítomen i sestřih původní.
Samotné rozšíření není nikterak dramatické, vlastně je to dost možná nejchudší EE od Ridleyho. Prodlužovaly se především pozemské pasáže. Není to sestřih, který by přidaným materiálem nějak zdržoval, nebo rozmělňoval vyprávění, tah na branku je zachován. Ovšem nepšinese ani nic podstatného. Edici stojí mít především kvůli jiným věcem - bonusům.
Na prvé placce se nachází jen tradičně výborný audiokomentář Scotta, scénáristy a tuším i autora předlohy (Weira), vše ostatní je oproti původnímu vydání přesunuto na druhý disk.
Ten nabízí všechno, co bylo k mání už minule a přisype další cca dvě a půl hodiny nových věcí. Hlavní dokument The Long Way Home: Making the Martian (100 minut) je výborný (jak jinak u Charlese de Lauziriky), ale dvě části už byly na původní edici, takže nového materiálu je cca 70 minut. Pořád je to ale luxusní pokoukání. Dále jsou k vidění tři další vystřižené scény a to je co do nových filmařských záležitostí vše.
Zbylý materiál (cca 140 minut) je tématický - v podstatě vše, co potřebujete vědět o plánech NASA a její cesty na Mars.
Disk doporučuju koupit především lidem, kteří buďto nemají českou (čili původní) edici, nebo si echt potrpí na Scotta, Lauziriku a další bonusové hody (což je ostatně můj případ).
Jo, pamatuji ty časy, kdy bluray frčelo :) Teď si maximálně zajdu na masáž https://praguemassagetherapy.cz/ hned z práce nebo do postele :)