Máte někdo home cinema vybavené Dolby Atmos? Jaké repro / AVR? A jaké jsou vaše zkušenosti s formátem?
Já na Atmos/DTS:X momentálně přecházím. Jsem v procesu komplet obměny domácího kina, takže zatím mám "jen" nový receiver a ke starým repro jsem koupil ty levné Onkyo moduly (takže teď poslouchám 5.1.2 - a u toho asi i zůstanu, jen koupím jiné bedny).
Asi nemám úplně ideální podmínky (s pozicemi si budu pohrávat až po nákupu nových sloupů), nicméně musim říct, že mě docela zaskočilo, jak málo ten rozdíl vnímám. Sem tam se objeví nějaká sranda v mixu, díky které opravdu cítím prostor i vertikálně, ale často je to spíš jen o rozšíření poslechového pole, než o doplnění o další dimenzi. Přitom jsem slyšel hromadu sestav, kde jsem s využitím stejných modulů slyšel diametrální rozdíly. Tak mě zajímají i další názory ....
Kombinaci "vím že mi zbudou nějaké desky po prarodíčích, nebudu se jich zbavovat a tak bych si je aspoň na něčem pustil" a "když už budu mít ty desky, proč si časem nedopřát nějakou lepší techniku" bych se vyvaroval. Pokud ty staré desky byly pouštěné na "krystalkách", pak by nebylo úplně dobré je na MM/MC přenoskách pouštět. Teoreticky se nic stát nemá, ale podle odborníků může takový hrot v drážce po krystalce plavat a eventuálně se poškodit. Nehledě na to, že ty desky budou "neposlouchatelné"...