Ahoj všem. Po přečtení hromady příspěvků zde jako anonymní návštěvník jsem se rozhodl zaregistrovat, a to ze tří důvodů. Prvně, jsme po deseti letech doma vyměnili plazmu LG50PV350 za TV Sony KD-65XE8596 + bluray Sony UBP-X800 (objednáno, ale ještě nedorazilo)+ soundbar Sony HT-CT800. Za druhé jsem si objednal tři filmy podle recenzí v nejlepší možné 4K reprodukci na blu-shop, no a za třetí je to tady studnice zajímavých informací :-)
Tak nějak postupně jsem zjistil, že vše na náhodu splňuje 4K UHD a HDR (snad to píšu omezeně správně, odbornící prominou). Z televize jsem paf od samého začátku ikdyž kvalita obrazu je různá od jednotlivých programů na skylinku - až po vysílání německých stanic ve 4K. Pocitově nejhezčí jsou však videa na youtube, kde mi ale bohužel po aktualizaci někde zmizela možnost výběru kvality/rozlišení videa, tak musím věřit že je to 4K, když jsem dal vyhledat 4K .....
Zvažoval jsem plnohodnotné kino ale nakonec jsem skončil u soundbaru, protože staré kino stejně moc nejelo, po zapnutí kina mi hned manželka vysvětlovala, že to "řve a duní", takže v zájmu tiché domácnosti byl soundbar jasnou volbou :-) .. ikdyž taky umí.
Každým dnem čekám dodávku bluray mašinky no a až dojdou placky, hned to vyzkouším.
Spojené to vše mezi sebou mám kabely Sonorous HDMI Ultra 91xx HDMI Ultra 9115, píšou na Czc.cz že je to 4K Ultra HD HDMI 2.0 kabel, tak snad to vše bude šlapat.
A proč Vám to vše píšu .... mám z toho všeho prostě radost jako malý kluk.
Mějte se, Milan.
Uf, teda cena je celkem vysoká :-(
rád bych to měl taky od Sony, protože od mptrojky, přes rádio, mobily, televize... Prostě doma je vše od Sony.
A v neposlední řadě by mě moje drahá zakousla říct si o takový ranec :-)