Pořídil jsem TV 65" LG OLED65C8PLA, která má podporu HDR a Dolby Vision a v případě, že TV přehrává takový obsah, ukáže se krátce v pravém horním rohu logo HDR nebo Dolby Vision. Pak je obraz naprostý nářez a je zážitkem se na takové video dívat. Nejdříve jsem řešil, zda je film real 4k nebo fake 4k a nyní vidím, že nativní rozlišení je nedůležité a hlavní efekt je právě HDR a ten nejlepší by měl být v Dolby Vision (DV). Problém je, že jsem ohlášení televize v podobě loga DV viděl snad pouze u dvou videí, tedy vím že to funguje, ale proč jen u něčeho? Stáhnul jsem spoustu demo videí a trailerů a přehrávám je televizí z připojeného disku, zkoušel jsem přímo z televize přehrávat na Youtube videa, ale buď se neobjeví žádné logo a obraz je pak běžný nebo se objeví HDR a vypadá to parádně, ale DV jsem viděl pouze u LG demo videí pro OLED ze stránky 4kmedia.org
TV má aktualizovaný FW na poslední verzi.
Z filmů, které podporu DV mají uvedenou na obalu mám např. Gladiátora, ale i tam TV ukáže HDR a hotovo.
Může to být tím, že formát DV má více verzí a TV zvládá jen něco? Jak to poznat?
Ahoj všem. Také jsem si pořídil 65" LG OLED65C8PLA a k tomu přehrávač LG-UP970 - entry level křáp :) Jsem ovšem takový masochista, že si TV nechávám pod stromek. Takže měsíc utrpení. Na co jsem zvědav - nebo spíš nejsem, je problém se zobrazením Dolby Vision ze zdrojů HDMI (typicky Apple TV, UHD přehrávač..) Z nějakého důvodu, a chyba je zřejmě u společnosti Dolby dochází při přehrávání DV obsahu ze zařízení připojených přes HDMI ke "zesvětlení černé". Jak ve filmu samotném, tak i pruhů nad a pod filmem. LG vydala konečné aktualizace pro OLED modely 2016 a 2017, ale nepochopitelně tímto trpí i modely 2018 a aktualizace zatím žádná. Dá se to pozorovat u DV obsahu Netflixu přes Apple TV, nebo jiného DV zdroje připojeného přes HDMI. Pokud použijete vestavěný přehrávač Netflixu v TV pak tento problém není. Bohužel se to týká i UHD přehrávačů s DV. Info o tomto problému třeba zde https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2018/06/21/lg-oled-dolby-vision-bug-update-now-owners-of-us-2017-models-can-celebrate-too/#6216a3ab53f2
Jak jsem psal TV mám stále zabalenou takže spíš sonduju, jestli toto nepozorujete. Je to paradoxní situace, že u UHD disku s DV, který má poskytnout to nejlepší paradoxně dostanete díky bugu horší výstup než ze základního HDR.